13-01-05

Waarom isoleren ?

De belangrijkste ingreep om een energiezuinige woning te verkrijgen, is het aanbrengen van thermische isolatie. Thermische isolatie heeft tot doel het warmteverlies langs de buitenwanden van de woning (dak, buitenmuren, vloeren en ramen) te verminderen.
 
Bij het isoleren is niet alleen de keuze van het materiaal belangrijk, maar ook een goede en nauwkeurige plaatsing. De boodschap luidt: een isolatielaag mag nergens worden onderbroken en moet één geheel vormen. De mate waarin uw woning goed geisoleerd is, bepaalt voor het grootste deel uw verwarmingsfactuur.
 
Isolatie verhoogt het comfort in de woning. Het isolatiemateriaal doet immers de temperatuur van de wanden stijgen en daardoor moet u minder verwarmen voor eenzelfde kamertemperatuur.
 
De uitgaven die u doet voor een doorgedreve isolatie van muren, vloeren en daken worden op korte termijn terugverdiend, aangezien u aanzienlijk bespaart op de verwarmingskosten.
 
Ook in een bestaande woning loont het de moeite het dak te isoleren of de ramen met enkel glas te vervangen door hoogrendimentsglas.
 
De warmteverliezen van een woning zijn natuurlijk groter bij woningen met veel buitenwanden. Het is daarom belangrijk dat het aantal en de grootte van de buitenmuren zoveel mogelijk wordt beperkt.
 
Denk eraan dat een woning met veel inspringende of uitspringende muren meer energie verbruikt. Ook de kostprijs van deze woning is groter. De funderingen, het dak, de gevels, de vloeren en de muren bepalen de kostprijs van de bouw.
 
Een energievriedelijke woning is dus ook kostprijsvriendelijk bij het bouwen !

10:54 Gepost door Koenraad | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.